Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ!


Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε σε εκπροσώπους του τύπου για το αυριανό παιχνίδι με τον Πάοκ .Αναλυτικά δήλωσε:Για το αν τα παιχνίδια όπως το αυριανό θέλει εκτός από τακτική, πάθος και θέληση:

«Παιχνίδια όπως το αυριανό είναι τόσο σημαντικά και είναι αυτά που με ανάγκασαν να φύγω από τη χώρα μου. Ήξερα ότι θα έρθουν τέτοια παιχνίδια. Ήρθα στην Ελλάδα με μεγάλες φιλοδοξίες. Παιχνίδια όπως το αυριανό αποδεικνύουν ότι και η ΑΕΚ και οι παίκτες της είναι πολεμιστές. Έχουν ειπωθεί πολλά, αλλά σήμερα μιλάμε για την ΑΕΚ. Η ιστορία είναι αυτή που μας κάνει μεγάλους. Νιώθω περήφανος για τους παίκτες μου. Αν χάσουμε - μακριά από μας - θα γράψετε και θα πείτε πολλά. Σήμερα όμως μιλάμε για την ΑΕΚ. Μιλάμε για το παρόν. Όλα αυτά που παίζει η ΑΕΚ, όλες αυτές οι αντιοιξοότες και τα προβλήματα που έχετε γράψει στην ΑΕΚ, σήμερα είμαστε τρίτοι στη βαθμολογία και παίζουμε έναν ημιτελικό. Ας μιλήσουμε πάλι μετά το αποτέλεσμα».

Για το κίνητρο που παίρνουν από τον κόσμο της ΑΕΚ γι' αυτό το Κύπελλο:

«Ο ενθουσιασμός του κόσμου δίνει κίνητρο. Θεωρώ ότι βγάζουμε παραπάνω από αυτά που έχουμε. Οι παίκτες μου ξέρουν ότι θα τα δώσουν όλα. Ελπίζω να είμαστε νικητές αύριο, αλλά υπάρχουν δυσκολίες στο παιχνίδι».

Όποιος φοβάται να πάρει... σκύλο είχε πει ο Σάντος. Ο Χιμένεθ πάλι λέει: «Ο κάθε προπονητής λέει κάποια πράγματα απαραίτητα για να διευθύνει την ομάδα του. Ο προηγούμενος προπονητής με την εμπειρία του ήξερε τι να κάνει εκείνη τη στιγμή. Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, πιστεύω σε αυτούς. Είμαι άνθρωπος που ψάχνω κίνητρο. Αν βρω κίνητρο μπορώ και να... πετάξω».

Για την ατμόσφαιρα στην Τούμπα και σχετικά με τον ορισμό του διαιτητή, που είναι άπειρος στη Σούπερ Λιγκα: «Είχα σκοπό να το πω αυτό, αλλά έψαχνα τον τρόπο. Ποτέ δεν έχω μιλήσει αρνητικά για έναν διαιτητή. Υπήρχαν παιχνίδια που έχουμε αδικηθεί. Σε κάποια άλλα έχουμε πάρει σφυρίγματα. Είναι πράγματα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Σέβομαι τους διαιτητές και η διαιτησία είναι δύσκολο και σημαντικό κομμάτι σε έναν αγώνα. Σίγουρα θα κάνω μία σκέψη: ότι η έδρα στο δεύτερο παιχνίδι θα παίξει ρόλο. Έχω παίξει στη Τούμπα, σαν παίκτης σε μία πρόκριση για το ΟΥΕΦΑ. Παίζαμε τη... ζωή μας τότε. Είχαμε έναν διαιτητή που δεν είχε επηρεάστει. Θα περιμένω το ίδιο. Αν δυστυχώς επηρεάσει η ατμόσφαιρα, εμείς θα τα δώσουμε όλα και θα παίξουμε ποδόσφαιρο. Μακάρι ο διαιτητής να περάσει απαρατήρητος. Σε αυτό και σε όλα τα παιχνίδια. Εφόσον μιλάμε για ποδόσφαιρο θα έχει και τη δική μου πίεση, για το καλό της ΑΕΚ. Υπάρχουν όμως κανονισμοί και κανόνες του παιχνιδιού και παίζουμε μπάλα. Δεν παίζει η... ατμόσφαιρα. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που κινεί πάθη, αλλά δεν παύει να είναι άθλημα. Δεν υπάρχει φόβος. Η Τούμπα έχει καλή εξέδρα και φιλάθλους που στηρίζουν την ομάδα τους και ελπίζω οι παίκτες που θα βρίσκονται στο γήπεδο να ασχολούνται με τη δουλειά τους 100% και να μην κοιτούν προς την εξέδρα. Οι δικοί μου δεν θα δειλιάσουν. Μπορεί να χάσουμε, αλλά δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω».

Σχετικά με τα αγωνιστικά του πλάνα: «Θα ψάξω όχι μόνο τους καλύτερους 11, αλλά τους καλύτερους 18 για να χρησιμοποιήσω τους 14. Όπως έχω πει, κάτι που δεν καταλαβαίνετε εσείς, ένας προπονητής δεν κοιτά μόνο την αρχή του παιχνιδιού αλλά όλο το παιχνίδι».

Για τον Γεωργέα: «Είναι ταλαιπωρημένος από το τελευταίο παιχνίδι. Πιστεύω όμως ότι θα είναι έτοιμος. Έχει κάποιες ενοχλήσεις, αλλά γίνεται σωστή και προσεκτική δουλειά μαζί του και πιστεύω ότι θα τον έχουμε. Έχει δείξει ότι είναι πάντα για την ομάδα, σε ότι επίπεδο φυσικής κατάστασης κι αν είναι. Πάντα δίνει τον καλύτερό του εαυτό και με την εμπειρία του βοηθάει την ομάδα».

Αν του έχει μείνει αποθημένο ότι πήγε τη Σεβίλλη στον τελικό, αλλά δεν κάθισε στον πάγκο της στον τελικό: «Αφού είχαμε αποκλείσει τη Λα Κορούνια και μετά τη Μπαρτσελόνα, ένιωθα υπερήφανος που πήγαμε στον τελικό. Μάλιστα ήμασταν η πρώτη ομάδα που κερδίσαμε τη Μπαρτσελόνα σε διπλά παιχνίδια, μετά ακολούθησε η Ίντερ. Το ίδιο θέλω να κάνω και με την ΑΕΚ. Τότε είχαμε κερδίσει 1-2 στο πρώτο παιχνίδι και είχαμε χάσει στη Σεβίλλη 1-0. Το πρώτο δικό μας ματς έληξε 0-0. Θεωρώ ότι ήταν άδικο το αποτέλεσμα. Είχαμε ευκαιρίες να πετύχουμε γκολ. Τώρα πάμε στην Τούμπα για να κυνηγήσουμε ένα γκολ. Θα προσπαθήσουμε να το πετύχουμε ό,τι ώρα κι αν έρθει. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Αν το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν έχει δεχθεί γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια είναι οδηγός: «Αυτό σημαίνει δουλειά που βγαίνει στο γήπεδο. Όπως και στη δουλειά σας, έτσι και εδώ δεν βγαίνει πάντα. Υπάρχει και το θέμα συγκέντρωσης. Είχαμε ένα πρόβλημα στη συγκέντρωση. Τώρα μπορώ να πω ότι η ομάδα είναι στο 90+% συγκεντρωμένη και δεν λέω στο 100% γιατί ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι τέλειος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου