Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Η ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΧΙΜΕΝΕΘ!


Παρακολουθήστε αναλυτικά την σοκαριστική συνέντευξη τύπου του Μανόλο Χιμένεθ:Σας ανησυχούν οι πολλές απουσίες;
«Είναι κάτι που με ανησυχεί από την πρώτη μέρα που ήρθα. Αλλά έπρεπε να προσαρμοστώ, να βρίσκουμε συνέχεια λύσεις στα προβλήματα και όχι να διαμαρτυρόμαστε»

Σας ανησυχεί το κλίμα από την βαριά ήττα και ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό;
«Το αυριανό ματς είναι πολύ σημαντικό. Πάντα το επόμενο είναι το πιο σημαντικό. Έρχεται μετά από μία ήττα που έχουμε αναλύσει πάρα πολύ. Βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα. Δίκαιη ήττα, άδικο το αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό Βόλου. Είχαν πέντε τελικές και έβαλαν 4 γκολ. Θα πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι για το επόμενο παιχνίδι, γνωρίζοντας πως την Τετάρτη υπάρχει μία μεγάλη ευκαιρία. Προέχει η Ξάνθη και πάμε ενθουσιασμένα για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Η πραγματικότητα είναι μία. Τραυματίζεται ο Μανωλάς, εξαρτώμαστε πολύ από τον Δέλλα που είναι 35 ετών και κάνει μία απίστευτη χρονιά. Και έχουμε μείνει μόνο με τον Νασούτι. Μετά από αυτούς κοιτάς στον πάγκο και δεν βλέπεις ούτε τον Μπρούνο Αλβες, ούτε τον Μαϊστόροβιτς, ούτε τον Παπασταθόπουλο, ούτε τον Κυργιάκου. Η αλήθεια είναι μία. Η ΑΕΚ είναι μία Φεράρι, που έχει την δόξα και την αίγλη, αλλά αυτήν την στιγμή της λείπει η μηχανή… Το μπάτζετ που έχουμε στα χέρια μας είναι σχεδόν ανύπαρκτο, είμαστε όμως αυτοί που είμαστε, συνεχίζουμε να δουλεύουμε, αλλά πρέπει να ξέρουμε πάντα ότι είμαστε περιορισμένοι. Αυτή η ομάδα δεν ήταν προγραμματισμένη για τρεις διοργανώσεις. Πρέπει να ξέρουμε που είμαστε και που μπορούμε να φτάσουμε. Είναι σκληρή η κουβέντα που θα πω, αλλά αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Σασν ομάδα είμαστε πίσω από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, όμως από περηφάνια και από τιμή είμαστε καλύτεροι από αυτούς, του έχουμε κερδίσει και μέσα στο γήπεδο»

Γιατί δείχνετε ένταση και εκνευρισμό;
«Δεν είμαι… Υποφέρω όμως για κάποια πράγματα που γίνονται, για κάποιους ανθρώπους που δουλεύουν πολύ και επίσης για τον κόσμο που αισθάνεται απογοητευμένος. Για τους παίκτες μου που δουλεύουν πολύ, δίνουν τα πάντα, αλλά δεν αντέχουν άλλο. Ίσως και γιατί όταν ήρθα παρόλο που γνώριζα κάποια πράγματα, δεν περίμενα να τα συναντήσω έτσι και έπρεπε να κατεβάσω το επίπεδο των απαιτήσεων. Ειχα δώσει στην διοίκηση μία λίστα με πέντε πάικτες σε κάθε θέση που θέλουμε ενίσχυση. Ανάλογα με το πώς τους ήξερα και με σειρά προτίμησης. Ολοι τους ήταν εν δυνάμει παίκτες σε καλό αγωνιστικό ρυθμό και θα ερχόντουσαν στην ΑΕΚ επειδή θέλανε να δουλέψουνε μαζί μου. Για να μπορέσεις όμως να τους πάρεις αυτούς, πρέπει να τους πληρώσεις. Και η ΑΕΚ δεν έχει λεφτά… Εν συνεχεία ζητήσαμε παίκτες που δεν ήταν βασικοί στις ομάδες τους, αλλά ήταν καλοί για την ΑΕΚ. Αλλά πάλι ζητάγανε λεφτά και η ΑΕΚ δεν είχε λεφτά. Αρα αναγκαστικά πήγαμε σε άλλες λύσεις με παίκτες που επίσης ήθελαν να δουλέψουνε, αλλά και πάλι είχαμε οικονομικά θέματα. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να συνεχίσω να δουλεύω, βέβαια και δεν θέλω να προσαρμοστώ σε αυτήν την κατάσταση, αλλά ο κόσμος και η διοίκηση αξίζουν τον σεβασμό μου και εγώ αυτό που μπορώ να κάνω είναι να συνεχίσω να δουλεύω.

Θεωρώ ότι υπάρχουν πολλές δυσκολίες, υπάρχουν δύο κύριοι που βάζουν χρήματα και χάρη σε αυτούς η ΑΕΚ βρίσκεται εδώ που είναι. Απλά εκείνοι βάζουν χρήματα για να κλείνουν τρύπες που υπάρχουν, για πράγματα που δεν φαίνονται σε εσάς. Για αυτό και εγώ δεν μπορώ να τους ζητήσω κάτι περισσότερο. Θέλω να ζητήσω και κάτι από τον κόσμο. Θέλω να σταματήσουν να ακούν και να κλείσουν τα μάτια τους. Θα πρέπει να ξέρουν την πραγματικότητα. Αλλά δεν θα πρέπει να αφήσουμε ποτέ την ομάδα να μείνει μόνη της. Θα πρέπει να χτίσουμε το μέλλον με ξεκάθαρα λόγια. Κάποτε η ΑΕΚ ήταν μεγάλη ομάδα, το παρόν όμως είναι πολύ δύσκολο και θα πρέπει να το φτιάξουμε. Δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα και αυτή είναι η αλήθεια. Οτιδήποτε άλλο και αν λέγαμε θα ήταν λάθος. Θα συνεχίζουμε σκληρή δουλειά για να τερματίσουμε στην τρίτη θέση».

Θεωρείτε ότι δεν μπορείτε να τερματίσετε σε υψηλότερη θέση μέσω των πλέι οφ;
«Κατά την γνώμη μου ο Ολυμπιακός θα είναι ο πρωταθλητής, δύσκολα θα χάσει τον τίτλο. Μετά υπάρχουν τέσσερις ομάδες που θα παλέψουν στα πλέι οφ. Εγώ θέλω να είμαστε πρωταθλητές σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα. Αλλά για να είμαστε ξεκάθαροι πρώτα πρέπει να μπούμε εκεί. Θα ήθελα πολύ να πω ότι είμαστε η τρίτη ομάδα στην Ελλάδα, αλλά με το ρόστερ που έχουμε δεν είναι έτσι. Με ρώτησε ένας συνάδελφος σας ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έχει μικρότερο μπάτζετ από την ΑΕΚ, όμως τα μπάτζετ δεν φτιάχνουν τις ομάδες¨. Θα μπορούσαμε να πάρουμε έναν εργάτη να μας κάνει την δουλειά μας και να τον πληρώσουμε με τριπλάσια χρήματα από την πραγματική του αξία. Δεν φταίει ο εργάτης, φταίει αυτός που του τα δίνει».

Εξελίξεις για απόκτηση αμυντικού έχουμε;
«Μου φαίνεται μάλλον δεν σας κάλυψα με τα ονόματα παραπάνω… Για μένα οι καλύτερες μεταγραφές είναι να γυρίσουν ο Μανωλάς και ο Δέλλας. Τώρα έχω μόνο τον Νασούτι. Σε ποιο κεφάλι μπορεί να χωρέσει ότι μία ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί σε 3 διοργανώσεις , η οποία έχει 3 στόπερ, ο ένας είναι 19 και ευτυχώς βγήκε, ο άλλος είναι βετεράνος και ήρθε απλά για να βοηθήσει και ο τρίτος είναι δανεικός και δεν θα αποκτηθεί. Εγω δεν πρέπει να είμαι σε αυτόν τον κόσμο, αν αυτό λέγεται προγραμματισμός. Δεν με νοιάζει το παρελθόν και δεν θέλω να σχολιάσω, αλλά αυτό μας κάνει να υποφέρουμε στο παρόν».

Θα γίνουν άλλες μεταγραφές;
«Θα δούμε τι θα γίνει. Υπάρχει η πιθανότητα να μην γίνουν άλλες μεταγραφές. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές υψηλού κόστους θα πάρουμε τον Λεωνίδα και τους 300 που έδειξαν πως αν και λίγοι μπορούσαν να κερδίσουν τους πολλούς».

Σε τι κατάσταση είναι ο Μίτσελ, μπορεί να παίξει άμεσα;
«Θα δουλέψω με όποιον έρχεται εδώ. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι και να το μεταφέρετε όπως το λέω. Ο Μίτσελ που εγώ γνωρίζω, αυτός που έπαιζε στην Χιχόν πριν δύο χρόνια είναι πολύ σημαντικός παίκτης. Αν ο Μίτσελ ήταν βασικός δεν θα ερχόταν με αυτά τα χρήματα. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Μπάχα. Εγώ ξέρω τον περσινό Μπάχα, αν φέτος έπαιζε δεν θα ερχόταν. Θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές για αυτούς που πρέπει να φέρουμε. Μπορούμε να φέρουμε σήμερα παίκτες που θέλουν να κερδίσουν πάλι την χαμένη αίγλη τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου