Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΚΟΚΟ!


Ο Νάτσο Σκόκο μίλησε στην εφημερίδα SPORTDAY για όλους και για όλα,παρακάτω θα παρακολουθήσετε μερικά αποσπάσματα της συνέντευξης:-Οι φίλαθλοι γιατί να πιστέψουν στη δουλειά που γίνεται έπειτα από ένα τέτοιο αποτέλεσμα;

«Ο κόσμος είναι λογικό να μην το πιστεύει. Εμείς πρέπει να τον πείσουμε να πιστέψει στην ομάδα, να τον πείσουμε ότι γίνεται σοβαρή δουλειά».

-Μιλάμε, όμως, για ιστορική συντριβή, τρεις μέρες ύστερα από ένα θρίαμβο. Ο κόσμος είναι πληγωμένος...

«Οι φίλαθλοι είναι πικραμένοι. Κι εμείς είμαστε, είναι πολύ ισχυρό το χαστούκι και πολύ βαρύ το σκορ. Σε κανέναν δεν άρεσαν προφανώς η ήττα και ο τρόπος που ήρθε. Δεν πρέπει, όμως, να σβήσει τα τελευταία καλά αποτελέσματα, γιατί δεν ήταν τυχαία. Είναι προϊόν της δουλειάς του προπονητή, της εμπιστοσύνης που μας δείχνει, της εμπιστοσύνης που του έχουμε. Σε κάθε προπόνηση μαθαίνουμε πράγματα που προσπαθούμε να δείξουμε στα παιχνίδια. Δείχναμε τελευταία ότι η ΑΕΚ είναι δύσκολος αντίπαλος για κάθε ομάδα, είναι καλά οργανωμένη και στημένη στο γήπεδο κι αυτό είναι αποτέλεσμα δουλειάς. Δυστυχώς το Σάββατο δεν μας έβγαινε τίποτα, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε για να βελτιωνόμαστε διαρκώς».


-Είχε προηγηθεί η μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Πώς ήρθε;


«Ξέραμε ότι είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Κάναμε ένα μεγάλο βήμα στα πρώτα 90 λεπτά και τώρα μας μένουν άλλα 90. Περίμενα θετικό αποτέλεσμα. Πήραμε αυτό που θέλαμε. Το κλειδί ήταν η συνολική δουλειά και το ομαδικό πνεύμα. Ήμασταν οργανωμένοι στην τακτική. Καθένας εκπλήρωσε την αποστολή του και βοήθησε τους συμπαίκτες του».


-Θα είναι αυτοκτονία πλέον ενδεχόμενος αποκλεισμός;

«Όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο. Έχουμε ένα σημαντικό προβάδισμα και πρέπει να το διαφυλάξουμε. Η ομάδα είχε φτάσει σ' ένα σημείο που είχε αποκτήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση, ελπίζω να μη μας επηρεάσει η βαριά ήττα το Σάββατο. Προφανώς δεν θέλουμε καν να σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο του αποκλεισμού. Αν συμβεί, θα είναι πολύ δυνατή σφαλιάρα για εμάς. Απαντώ στην ερώτηση, αλλά δεν περνά καν από το μυαλό μας».


-Τί έχει αλλάξει ο Χιμένεθ;


«Έχει αλλάξει τη νοοτροπία της ομάδας. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, η ΑΕΚ παίζει όπως πρέπει, για τη νίκη σε όλα τα γήπεδα. Η εμπιστοσύνη που μας δείχνει ο προπονητής αντικατοπτρίζεται στην αυτοπεποίθηση που βγάζουμε στον αγωνιστικό χώρο. Ο παίκτης, όταν τον εμπιστεύεται και τον στηρίζει ο προπονητής, αποδίδει πιο εύκολα, όπως ξέρει».


-Πιστεύεις ότι χρειάζονται πολλές μεταγραφές;

«Αυτό δεν είναι δικό μου θέμα. Άλλοι είναι αρμόδιοι γι' αυτό. Θα είναι καλύτερα αν ενισχυθεί η ομάδα, αλλά και με την ομάδα που έχουμε μπορούμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα».


-Αισθάνεσαι βάρος ή περηφάνια με τον τίτλο του ηγέτη;


«Ηγέτες είμαστε όλοι μέσα και έξω από το γήπεδο. Μόνο με αυτή τη νοοτροπία θα μπορέσουμε να διακριθούμε ως ομάδα. Πιστεύω ότι κανένας δεν θεωρεί εαυτόν ανώτερο από τον συμπαίκτη του στα αποδυτήρια. Ξέρουμε ότι όλοι είμαστε ίσοι».
-Θες να γίνεις αρχηγός της ΑΕΚ μια μέρα;


«Εγώ; Για να γίνεις αρχηγός πρέπει να είσαι πολλά χρόνια στην ομάδα και να ξέρεις να χειρίζεσαι καταστάσεις. Εγώ είμαι μακριά από αυτό. Χρειάζεται επίσης να γνωρίζεις τη γλώσσα και να επικοινωνείς για να είσαι καλός αρχηγός. Να μιλάς με τον πρόεδρο, τον προπονητή. Δεν θέλω να αναμειχθώ με αυτά, μόνο να μπαίνω στο γήπεδο και να παίζω μπάλα. Δεν το σκέφτομαι».


-Ένα μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ;


«Μπορεί να έχουμε χαρές ή απογοητεύσεις, αλλά ευχαριστούμε πάντα τον κόσμο για τη στήριξη που μας δίνει εντός κι εκτός έδρας. Πάντα μας βοηθούν, φωνάζουν στην εξέδρα. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουν να στηρίζουν την ομάδα. Ξέρουμε ότι χρωστάμε στον κόσμο, είμαστε υπόχρεοι απέναντί του, απέναντι σε εμάς, απέναντι στην ομάδα, αλλά τα δίνουμε όλα καθημερινά για να αντιστρέψουμε την κατάσταση».


-Του χρόνου είναι πιθανό να βρίσκεται στην ΑΕΚ ένας ακόμα Αργεντινός, ο οποίος είναι και πολύ καλός φίλος σου, ο Ματίας Ιγκλέσιας.


«Το γνωρίζω από αυτά που μου έχουν πει. Όλοι τον ξέρουμε. Είναι μεγάλος παίκτης, σημαντικός, θα ήταν πολύ καλή προσθήκη για την ομάδα. Αν ρωτούσατε εμένα, θα έλεγα να έρθει οπωσδήποτε, αλλά αυτές τις αποφάσεις τις παίρνει ο σύλλογος».


-Η ΑΕΚ έχει 17 χρόνια να πάρει πρωτάθλημα...


«Πιστεύω ότι το πήρε πριν από τρία χρόνια, αλλά δεν της το έδωσαν. Δεν ήμουν εδώ, αλλά έχω μάθει τι είχε συμβεί. Είναι ντροπή. Ο πρωταρχικός στόχος όταν ξεκινά η σεζόν είναι το πρωτάθλημα. Δυστυχώς επαναλάβαμε τα λάθη των τελευταίων χρόνων».


-Φαντάζεσαι τι θα γίνει όταν το ξαναπάρει;


«Θα ήταν η απόλυτη τρέλα! Θα ήταν πολύ σημαντικό και για τον κόσμο και για εμάς. Θα μέναμε στην ιστορία του συλλόγου. Το βέβαιο είναι ότι δεν σκέφτομαι τι θα συμβεί αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα, επειδή πιστεύω ότι ένα από τα δύο επόμενα θα το κερδίσουμε. Δεν θέλω να περάσω από την ΑΕΚ χωρίς να αφήσω κάτι. Θέλω να αφήσω έναν τίτλο. Πιστεύω ότι εκείνη τη νύχτα δεν θα πάω σπίτι. Θα μέναμε όλοι στο γήπεδο να πανηγυρίσουμε μέχρι το πρωί».


-Η αλλαγή προπονητή;


«Σέβομαι πολύ τον πρώην προπονητή. Απλώς έχει διαφορετικό τρόπο δουλειάς. Με τον τωρινό προπονητή αισθάνομαι πολύ καλά, άνετα, μου μίλησε με τους συνεργάτες του και με έκανε να νιώσω καλά, αυτό ήταν καθοριστικό στην απόφαση. Έχουμε την ίδια όρεξη και διάθεση να κερδίσουμε τίτλους. Αναμφίβολα, με πιστεύει περισσότερο. Μου δίνει ελευθερία να δείξω τι μπορώ να προσφέρω στην ομάδα. Το σπουδαιότερο είναι να σε εμπιστεύεται ο προπονητής. Επίσης, είναι σημαντικό για έναν παίκτη, ειδικά στην ηλικία μου, να δουλεύει και να ξέρει γιατί δουλεύει, να ξέρει γιατί παίζει, να ξέρει ότι θα πάει κάθε μέρα στην προπόνηση και θα μάθει κάτι καινούργιο».

-Μίλησες για ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα, άρα αποκλείεις το ενδεχόμενο να αγωνιστείς στο μέλλον σε άλλη ελληνική ομάδα;


«Ο στόχος μου είναι να βελτιώνομαι αγωνιστικά. Το ισπανικό πρωτάθλημα είναι το όνειρό μου. Για μένα δεν θα σήμαινε τίποτα αγωνιστικά να πάω στον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό. Έχω ταυτιστεί με τους οπαδούς της ΑΕΚ και την ΑΕΚ γενικότερα, που μου άνοιξε την πόρτα της Ευρώπης. Πιστεύω ότι θα πρόδιδα όλο τον κόσμο που με πιστεύει και τους ανθρώπους της ΑΕΚ αν πήγαινα σε άλλη ελληνική ομάδα».

-Όταν το παιχνίδι είναι 0-0 όλοι περιμένουν μια ενέργεια από σένα. Σε αγχώνει αυτό;

«Με τον Ολυμπιακό σκόραρε ο Ισμαέλ, με τον Παναθηναϊκό ο "Λύμπε", που έκανε ματσάρα. Μακάρι να φτάσω στα χρόνια του και να παίζω σαν αυτόν. Για εμάς τους νεότερους είναι παράδειγμα προς μίμηση. Ο "Λύμπε" είναι παίκτης με μεγάλη εμπειρία, σημαντικός για εμάς, το δείχνει στο γήπεδο, όπου δίνει προσωπικότητα στην ομάδα, όχι μόνο στ' αποδυτήρια. Αποδεικνύεται ότι η ομάδα δεν εξαρτάται από τα άτομα, αλλά απ' όλο το σύνολο. Με τον Παναθηναϊκό στράφηκαν όλοι στον "Λύμπε" για τα γκολ του, αλλά και η άμυνα έκανε τρομερή δουλειά, ο Νασούτι μεγάλο παιχνίδι, ο Δέλλας, ο Ντιόπ... σταματώ, γιατί κάποιον θα ξεχάσω. Όλη η ομάδα δούλεψε καλά. Αν δεν υπήρχε συνολική δουλειά, δεν θα κερδίζαμε. Είναι σημαντικό να έχουμε έμπειρους παίκτες, όπως ο Δέλλας, ο Νασούτι, ο Ντιόπ, ο Καφές, ο Σάχα, ο οποίος δίνει ηρεμία σε όλη την άμυνα και την ομάδα. Είναι έμπειροι, έχουν παίξει πολλά χρόνια ποδόσφαιρο σε σημαντικά πρωταθλήματα, έχουν δώσει σπουδαία ματς. Από αυτούς πρέπει να μαθαίνουμε οι νεότεροι».


-Η αποχώρηση του Τζεμπούρ είναι απώλεια;


«Είναι σημαντικός παίκτης. Έδειξε όλα αυτά τα χρόνια ότι είναι μεγάλος παίκτης. Είναι αποφάσεις που παίρνει η ομάδα και οι παίκτες πρέπει να μένουμε στο περιθώριο».


-Εσύ θα έκανες ό,τι ο Τζεμπούρ;


«Όχι, όχι. Γιατί ανανέωσα; Είπα ότι αν φύγω κάποια στιγμή από την ΑΕΚ, θα είναι για να εκπληρώσω το όνειρό μου, να παίξω στην Ισπανία>>.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου