Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

ΤΑ ΚΑΡΦΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΟ!


Ο Μανόλο Χιμένεθ πέταξε τα καρφία του στην συνέντευξη τύπου μετα τήν ήττα της 'Ενωσης επι της Αντέρλεχτ:Την Κυριακή μετά 4-0 επί Αρη προσπαθούσατε να προσγειώσετε τους πάντες. Μετά 3-0 τι εντύπωση σας έμεινε;

«Μετά το αποτέλεσμα της Κυριακή είχα ζητήσει από όλους να είμαστε προσγειωμένοι Για να καταφέρουμε σε τρεις διοργανώσεις πρέπει να ζητήσουμε πάρα πολλά από ποδοσφαιριστές. Μόνο έτσι μπορείς αποτελέσματα όπως αυτό της Κυριακή. Δεν είναι μόνο οι παίκτες, σε όλο τον κόσμο της ΑΕΚ έχω ζητήσει υπομονή και ότι θα δείξουμε τον Δεκέμβριο το πρόσωπο που θέλουμε. Είμαι ανήσυχος για την κατάσταση που βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές. Θέλουμε να προετοιμάσουμε την ομάδα αλλά φοβάμαι αν θα αντέξουν οι παίκτες μέχρι τότε. Σε δύο παιχνίδια έχουμε χάσει 4 ποδοσφαιριστές, γιατί ζητάμε πολλά από τους παίκτες. Στον Αρη είχαμε την απώλεια δύο παικτών, εδώ Βέλγιο απώλεια άλλων δύο κι αυτό με ανησυχεί πάρα πολύ».

Σας ανησυχεί τόσο η φυσική κατάσταση των παικτών;

«Με ανησυχεί πάρα πολύ η φυσική κατάσταση. Όταν υπάρχει θετική προετοιμασία για να αντεπεξέλθουμε σε τρεις διοργανώσεις, οι ποδοσφαιριστές προλαβαίνουν από Κυριακή, Τετάρτη να ανακτήσουν δυνάμεις. Κάποιοι δικοί μου μπορούν, κάποιοι άλλοι τους χάνουμε. Ήμασταν αναγκασμένοι να χρησιμοποιήσουμε τον Γκέντσογλου στόπερ. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Αργυρίου γιατί έκανε ένα πολύ καλό ντεμπούτο, αλλά όπως είδατε και εσείς κάναμε τρεις αλλαγές, ενώ χρειαζόμασταν... έξι. Και γι αυτό χειροκροτώ προσπάθεια παικτών μας ακόμη κι αν χάνουμε. Δεν ήταν αυτοί υπεύθυνοι για την προετοιμασία που έχουν κάνει, προκειμένου να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε τρεις διοργανώσεις».

Πριν από λίγες ημέρες είπατε ότι δεν θέλε να μιλήσετε για τον προηγούμενο προπονητή. Τώρα λέτε ότι δεν είχαν κάνει καλή προετοιμασία;

«Δεν ξέρω ο προηγούμενος συνάδελφος πως δούλεψε και τι κατάσταση βρήκε. Δεν θα μπω σε' αυτό το κομμάτι. Εγώ είπα απλά πως για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουν σε δύσκολα παιχνίδια, μετά έχουμε κάποιες απώλειες. Απλά δεν μπορώ να ζητήσω τίποτα από τους ποδοσφαιριστές. Ξέρω ότι η κούραση βγάζει προβλήματα και λάθη. Μπορούσαμε να αποφύγουμε τα τρία γκολ και θα συζητήσουμε γι αυτό με τους παίκτες, αλλά καταλαβαίνω την κούραση».

Ποιος ο λόγος που έφερε νίκη Αντερλεχτ; Τι σας εντυπωσίασε περισσότερο;

«Είχαμε αυτή την απώλεια του Μανωλά, δεν μπορούσαμε να προφυλάξουμε, Ντιόπ, να προστατεύσουμε Σκόκο να μην παίξει και όλα αυτά έφεραν αυτό το αποτέλεσμα».

Τον Σκόκο δεν τον υπολογίζετε με τον Παναθηναϊκό;

«Το βλέπω πολύ δύσκολο να είναι έτοιμος. Δεν το νομίζω. Θα ζητήσω από όλους εσάς να μεταφέρουμε αισιοδοξία στον κόσμο της ΑΕΚ. Να δουλέψομε και να προετοιμαστούμε ανάλογα και θέλουμε να έχουμε όλο τον κόσμο δίπλα μας. Οι δυσκολίες που έχουμε στην αμυντική γραμμή και με τραυματισμό Σκόκο που ελπίζουμε να είναι ο τελευταίος, αλλά στην κατάσταση που βρισκόμαστε δεν μπορούμε να φέρουμε κάποιον να μας βοηθήσει. Να δουλέψουμε και να γυρίσουν όσο πιο γρήγορα οι τραυματίες. Και το φορτίο αυτό θα είναι λιγότερο βαρύ αν έχουμε όλο τον κόσμο δίπλα μας να μας βοηθά Την ΑΕΚ που θέλουμε όλοι να βλέπουμε στο γήπεδο είναι αυτή που είδαμε με τον Αρη».

Ο Μανωλάς θα είναι έτοιμος την Κυριακή;

«Θέλω να πιστεύω ότι θα είναι έτοιμος. Δεν δείχνει να είναι βαριά θλάση. Αν δεν είναι καθαρή θλάση πιστεύω ότι θα μπορεί να παίξει. Αλλιώς, πολύ δύσκολο».

Σκέφτεστε από τώρα πράγματα για μεταγραφές;

«Δεν σκέφτομαι από τώρα γιατί μέχρι τον Δεκέμβριο δεν μπορούμε έτσι κι αλλιώς να κάνουμε κάτι. Εχουμε συνειδητοποιήσει όμως όλοι ότι χρειάζονται μεταγραφές σε κάποιες θέσεις. Δεν υπάρχει όμως πρόβλημα θα βρεθούν λύσεις. Είμαι δεκαπέντε ημέρες στην ΑΕΚ και έφτασα στο σημείο να δω ντεμπούτο Αργυρίου. Οταν τον Δεκέμβριο δούμε τι θέλουμε και χρειάζεται, θα πάμε να το δούμε. Τώρα δεν έχει ουσία να μιλάμε γιατί ούτως ή αλλως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου