Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Α.ΕΚ!


Ο Σταύρος Αδαμίδης ο πρόεδρος της Α.Ε.Κ μοιράστηκε τις σκέψεις του για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου στην εφημερίδα " Ο Κόσμος του Επενδυτή". Παρακολουθήστε αναλυτικά το άρθρο του Κ.Αδαμίδη: ΣΤΑΥΡΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ, Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ
«Πέντε βήματα για ένα καλύτερο
μέλλον στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

<<Κάθε νέα αγωνιστική χρονιά ξεκινάει με ελπίδες και όνειρα για ένα καλύτερο ποδοσφαιρικό παρόν και μέλλον. Δυστυχώς, φτάνουμε να έχουμε διανύσει τα 2/3 της και να δηλώνουμε ότι βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα. Τα προβλήματα είναι σύνθετα και δεν έχει μεγάλο νόημα να λέμε λόγια μόνο και μόνο για να γινόμαστε πότε ευχάριστοι και πότε δυσάρεστοι. Άλλωστε, σε μια εποχή μεγάλης κοινωνικοοικονομικής πίεσης, που βιώνει ο άνθρωπος, το έλλειμμα αθλητικής παιδείας είναι ένα κομμάτι της κοινωνίας.
Αγαπάω το ποδόσφαιρο, το δημοφιλέστερο άθλημα του πλανήτη, και επιθυμώ να το δω στη θέση που του αξίζει. Γνωρίζω πολύ καλά τις ευθύνες που πηγάζουν από την πολύ τιμητική θέση του θεσμού που εκπροσωπώ, αυτή του προέδρου της ΑΕΚ.
Τα κυριότερα προβλήματα που αναζητούν λύσεις έχουν να κάνουν κυρίως με:
- Θέμα νοοτροπίας όλων μας. Ξεκινάω από εμάς τους παράγοντες των ομάδων, που θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη την υποκρισία τόσο με τις δηλώσεις μας όσο και με τις συμπεριφορές μας. Λύση είναι να παραδεχόμαστε τα λάθη μας, αλλά και να προσπαθούμε με ειλικρίνεια να μην τα επαναλάβουμε στο μέλλον.
- Θέμα βίας. Χρόνια ακούμε για την καταστολή της βίας, αλλά αποτέλεσμα δεν βλέπουμε. Υπάρχει παντού ατιμωρησία. Κατακρίνουμε δημόσια ακραίες συμπεριφορές, μόνο στα λόγια και από πράξεις τίποτα. Θα πρέπει να γίνει μια και διά παντός ένας σοβαρός και συγκεκριμένος καταμερισμός ευθυνών μεταξύ Πολιτείας, Αστυνομίας και ΠΑΕ, ώστε να αποδίδονται και οι ευθύνες εκεί που αναλογούν.
- Χρειάζεται ένας μακροχρόνιος ορθολογικός σχεδιασμός από κάθε ΠΑΕ, στο μέτρο του εφικτού, ένα πλάνο που να συνεπάγεται και ταυτόχρονη οικονομική εξυγίανση. Εδώ θα βοηθήσει σίγουρα και η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, με την επιβολή του Financial Fair Play από το 2012 και μετά.
- Οργάνωση των υποδομών για όλες τις ομάδες μεγάλες και μικρότερες. Είναι τελικά μονόδρομος. Για να υπάρξει αποτέλεσμα, απαιτούνται σύγχρονα γήπεδα. Εδώ χρειάζεται βούληση και έμπρακτη στήριξη από την Πολιτεία.
- Θέμα διαιτησίας. Θα πρέπει να γίνει κάθαρση, ώστε η καχυποψία του κόσμου να μειωθεί σε μεγάλο βαθμό. Ο φανατισμός, που υπάρχει αυτή τη στιγμή και είναι διάχυτος σε όλο το φίλαθλο κοινό, ολοένα και αυξάνεται. Ίσως το να διαιτητεύσουν διαιτητές από το εξωτερικό είναι μια λύση. Για το συγκεκριμένο θέμα, ιδιαίτερα, έχουμε συζητήσει πολλές φορές για την καλύτερη εκπαίδευση των Ελλήνων διαιτητών και εν τέλει με ποια κριτήρια αυτοί επιλέγονται.
Το ποδόσφαιρο είναι μέρος της κοινωνίας μας, μια που όλοι έχουμε αντιληφθεί ότι είναι κοινωνικό φαινόμενο. Ας το διαφυλάξουμε, λοιπόν, όπως και την αξιοπρέπειά μας και τελικά την ελληνική κοινωνία. Είναι πολύ όμορφο, μαγνητίζει τις ψυχές των ανθρώπων, είναι ψυχαγωγία, δημιουργεί συναισθήματα χαράς, αξίζει μια ευκαιρία ακόμη. >>.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου