Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ!



Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Μανόλο Χιμένεθ μετά την ντροπιαστική ήττα της 'Ενωσης απο τον 'Αρη με 1-2. Παρακολουθήστε αναλυτικά ολά όσα ανέφερε: Τώρα που τελείωσε το παιχνίδι, μπορείτε να κάνετε μία αυτοκριτική, σχετικά με την απόφασή σας να προχωρήσετε σε τόσες αλλαγές; Θα το ξανακάνατε;

«Βεβαίως και όταν υπάρχει μία ήττα ο προπονητής είναι ο υπεύθυνος. Αλλά όλοι αυτοί που έπαιξαν σήμερα δεν έπαιξαν επειδή μου είπαν ότι δεν είναι 100% έτοιμοι. Όποιος ήταν έτοιμος έπαιξε. Απλά είναι ξεκάθαρη η διαφορά ενός παίκτη με κάποιον άλλον».

Στον πρώτο γύρο η ΑΕΚ κέρδιζε εντός, έχανε εκτός.

«Αν και δεν είναι μαθηματικά. Δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω. Κάποιοι παίκτες όταν δεν είναι έτοιμοι δεν μπορούν να παίξουν. Θα ήθελα σήμερα να παίζω και με τον Δέλλα και τον Λυμπερόπουλο και τον Καφέ. Αλλά θα πρέπει να βρεθούν λύσεις, γιατί αυτοί οι παίκτες είναι στο τέλος της καριέρας τους. Πρέπει να βρεθεί λύση».

Γιατί επιμένετε σε κάποιους παίκτες, ενώ έχουν χάσει τις ευκαιρίες τους ;

«Ίσως να είναι η γνώμη σας».

Υπάρχουν παίκτες με λάθος νοοτροπία. Αν είχε τη δυνατότητα να αλλάξετε παίκτες στο ημίχρονο πόσους θα αλλάζετε;

«Δεν ξέρω πόσες αλλαγές θα κάναμε. Το πρόβλημά μας είναι στην αμυντική γραμμή. Βελτιωθήκαμε στην αμυντική λειτουργία, αλλά έχω πει ότι η ΑΕΚ έχει σημαντικούς παίκτες και χωρίς τη βοήθεια συγκεκριμένων παικτών χάνουν και αυτοί τη δύναμή τους. Η λύση είναι μία. Να συνεχίσουμε να δουλεύουμε».

Δηλαδή αυτοί που έπαιξαν σήμερα ήταν στο 100%;

«Ναι ήταν έτοιμοι 100%. Είναι διαφορετικό να προετοιμαζόμαστε και διαφορετικό όταν μπαίνουν στο ΟΑΚΑ να νιώθουν ότι παίζουν με τη φανέλα της ΑΕΚ και όχι με το φανελάκι της προπόνησης. Δεν πρόκειται να... θάψω κάποιον παίκτη. Αλλά τα λάθη που γίνονται και σήμερα και στο προηγούμενο παιχνίδι ήταν τραγικά».

Ο Μίτσελ και ο Ματέος ήταν 100% έτοιμοι;

«Σίγουρα δεν είναι σε αυτό το επίπεδο. Αν ήταν στο 100% ο ένας θα ήταν στη Ρεάλ και ο άλλος στη Μπέρμιγχαμ. Αν ήταν ο Δέλλας θα ήταν διαφορετικά. Τώρα προσπαθούμε να κάνουμε κάποια μπαλώματα. Το χτίσιμο γίνεται στην προετοιμασία».

Έχετε ενημερωθεί ότι παίζει ρόλο η διαφορά στα πλέι οφ;

«Είμαι πλήρως ενημερωμένος από την πρώτη μέρα, για ό,τι συμβαίνει στο πρωτάθλημα»

Είδαμε τους Λεονάρντο και Έντερ να παίζουν καλά στην Ξάνθη. Τώρα γιατί δεν παίζουν;

«Πρέπει να παίζουμε με 11 παίκτες. Όχι με παραπάνω. Σήμερα επιλέψαμε τον Σκόκο και τον Μπερνς, γιατί ο Σκόκο έλεγε ότι είναι 100% και ο Μπερνς γιατί είναι γρήγορος και τον θέλαμε. Υποχρεωτική ήταν η αλλαγή του Μάκο και όλα αυτά δεν βοηθούν ώστε να μπει ο Λεονάρντο».

Και ο Ντιόπ και ο Μάκος είναι δύο χαφ που παίζουν αρκετά πίσω. Δεν υπάρχει πρόβλημα όταν η ομάδα αναζητά το γκολ;

«Ήταν 4 παίκτες μπροστά από το δίδυμο αυτό. Ο Μπερνς, ο Μπλάνκο, ο Μπάχα και ο Σκόκο».

Βλέπουμε πόσο σημαντικούς παίκτες θεωρείτε τους Καφέ, Λυμπερόπουλο και Δέλλα. Το υπόλοιπο ρόστερ είναι ανταγωνιστικό;

«Είναι ανταγωνιστικοί, αλλά είναι πιο ανταγωνιστικοί όταν παίζουν και αυτοί μαζί. Ο Δέλλας είναι τραυματίας, ο Λυμπερόπουλος παίζει συνέχεια, ο Καφές έκανε στην Ξάνθη ένα μεγάλο παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό έπαιξε σωστά. Αλλά πάνω απ' όλα είναι άνθρωποι. Αν δεν είναι στο 100% δεν μπορώ να τους χρησιμοποιώ. Είναι τόσο σημαντικοί που ξέρουν πότε είναι έτοιμοι. Τεράστιοι παίκτες».

Ο Σάχα είναι μέσα στους παίκτες που είπαν ότι δεν είναι στο 100%;

«Τον Σάχα δεν είχα... όρεξη να τον βάλω να παίξει σήμερα. Δεν είχα διάθεση, γιατί θεωρώ τον Αραμπατζή εξίσου καλό τερματοφύλακ».

Είπατε για το πρόβλημα στην άμυνα, αλλά αίσθηση υπάρχει ότι δεν ήταν καλά τα πράγματα και στο κέντρο και στην επίθεση...

«Ξεκινήσαμε το παιχνίδι με μία υπεροχή. Με τελειώματα. Αυτοί έκαναν μία φάση, κάναμε τραγικά λάθη στην άμυνα και δεχθήκαμε το γκολ. Έπειτα πηγαίνουμε ενάντια στο ρεύμα. Καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Αλλάξαμε το σύστημα, ρισκάραμε. Αλλά και πάλι μετά από λάθος στην άμυνα δεχθήκαμε και το δεύτερο γκολ. Και τα δύο γκολ ήταν «δώρα». Μην αμφιβάλλεται ότι μπορούμε να το διορθώσουμε. Όπως κάναμε στο παρελθόν. Μην ξεχνάτε ότι δεν δεχόμασταν γκολ. Θα το ξανακάνουμε. Αν κάποιος δεν μπορεί να είναι στο επίπεδο που πρέπει να είναι στην ΑΕΚ. Δεν θα είναι στην ΑΕΚ. Ίσως έχω κάποιον παίκτη στο μυαλό μου. Αλλά υπάρχουν παίκτες που δείχνουν να μη μπορούν να παίξουν χωρίς το Δέλλα. Είναι λυπηρό ότι πρέπει να είναι πάντα ο Δέλλας εκεί. Είναι λυπηρό να στηριχθούμε σε έναν παίκτη που παίζει πιο πολύ για την αγαπή του για την ΑΕΚ».

Δεν είναι πιο αργή η ΑΕΚ όταν παίζει με Ντιόπ, Γκέντσογλου στο κέντρο;

«Το σκορ τότε ήταν 1-1. Παίζαμε με δύο φορ και δύο εξτρέμ. Χάσαμε τον Μάκο και ο μόνος που μπορεί να παίξει σε αυτή τη θέση ήταν ο Γκέντσογλου. Αναγκάστηκα να βάλω τον Ντιόπ στο ημίχρονο. Θα ήταν τολμηρό να παίξουμε μόνο με τον Ντιόπ και τέσσερις μπροστά του. Δεν ήταν πολύ καλά. Θα ήταν τρελό να παίξουμε μόνο με αυτόν και τέσσερις μπροστά».

Το καλοκαίρι Δέλλας, Λυμπερόπουλος αν συνεχίσουν θα έχουν συμπληρωματικό ρόλο. Μεταγραφές δεν φαίνεται να υπάρχουν χρήματα. Ποιος θα είναι ο τρόπος το καλοκαίρι να γίνει η ΑΕΚ ανταγωνιστική χωρίς να χρειάζεται να στηρίζετε σε 35άρηδες;

«Πρέπει να φέρουμε παίκτες που να προσφέρουν από τον Ιούνιο. Και όχι να πρέπει να ψάχνουμε απελπισμένα παίκτες που δεν έχουν παιχνίδια. Είμαι σίγουρος ότι αυτοί οι τρεις θα συνεχίσουν. Αλλιώς θα χρειαστούν πολλά χρήματα. Κυρίως για τους Δέλλα, Λυμπερόπουλο. Την ΑΕΚ δεν την βλέπω χωρίς αυτούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου