Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΥ ΚΑΦΕ!


ο Κυπελλούχος Ελλάδος Παντελής Καφές μίλησε με την κατάκτηση του Κυπέλλου στην εφημερίδα "ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ" ,παρακολουθήστε αναλυτικά όλα όσα δήλωσε :Μία ημέρα μετά, πώς νιώθεις γι' αυτή την επιτυχία;

«Ήταν μία πάρα πολύ σημαντική επιτυχία. Ξέραμε πόσο το ήθελε ο κόσμος, καταλαβαίναμε πολύ καλά το γιατί, αλλά το θέλαμε κι εμείς πάρα πολύ. Αυτό που θέλω κυρίως να συμβεί, είναι αυτός ο τίτλος να γίνει η αρχή για κάποια διαφορετική πορεία στη συνέχεια. Ελπίζω να ευαισθητοποιήσει όλο τον κόσμο γύρω από την ομάδα, ελπίζω να δώσει την δυνατότητα σε όσους είναι σε θέση να βοηθήσουν την ΑΕΚ, να το κάνουν».

Σας πέρασε αυτή η έντονη προδοκία του κόσμου; Πώς ήταν το κλίμα στην προετοιμασία του αγώνα;

«Σίγουρα πέρασε σε μας αυτή η προσδοκία, αλλά πιστεύω με θετικό τρόπο. Αν πάω πίσω στην εβδομάδα πριν το ματς, το κύριο χαρακτηριστικό στο κλίμα μέσα στην ομάδα ήταν η ανυπομονησία όλων μας, να έρθει το βράδυ του τελικού, να βγούμε μπροστά στον κόσμο, να κερδίσουμε και να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί. Προετοιμαστήκαμε καλά, χωρίς άγχος και περιμέναμε ότ ι θα πάει καλά το ματς. Επαναλαμβάνω ότι το βασικό στοιχείο ήταν πως το θέλαμε πολύ αυτό το Κύπελλο».

Ήταν η εικόνα του ματς, κοντά σε αυτό που ίσως είχες φανταστεί γι' αυτό το παιχνίδι πριν;

«Αν δει κάποιος το ματς ψύχραιμα, σίγουρα δεν ήταν ένα καλό παιχνίδι από πλευράς ποιότητας. Υπήρχε άγχος κι από τις δύο πλευρές, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, ανάλογα με τη θέση από την οποία έμπαιναν οι ομάδες σε αυτό το παιχνίδι. Για μας το πιο σημαντικό σημείο χρονικά, ήταν αυτό που μπήκε το πρώτο γκολ. Νομίζω ότι από εκεί και πέρα αντιμετωπίσαμε σωστά το παιχνίδι, ο αντίπαλος προσπάθησε, είχε μία ευκαιρία, αλλά όχι κάτι παραπάνω. Στο τέλος είχαμε και τη θέληση και τον τρόπο για να καθαρίσουε το παιχνίδι και το κάναμε».

Ακούς τη φασαρία γύρω από τα παράπλευρα του αγώνα. Θεωρείς ότι συνέβη κάτι που μπορεί να φέρει σε δεύτερη μοίρα την επιτυχία της ΑΕΚ;

«Όχι! Όλα αυτά δεν μπορούν να ξεπεράσουν τη σημασία της νίκης μας και της κατάκτησης του Κυπέλλου. Από εκεί και πέρα, έγιναν σίγουρα κάποια πράγματα που δυστυχώς τα βλέπουμε συχνά τελευταία, δεν αρέσουν σε κανέναν μας, αλλά δεν είναι ικανά να ξεπεράσουν την επιτυχία της ομάδας. Για μένα ήταν ο έβδομος τελικός της καριέρας μου, είναι πάντα μία πολύ σημαντική βραδιά και το σωστό είναι να αποτελεί όντως γιορτή του ποδοσφαίρου».

Ρεαλιστικά, μπορεί αυτό το Κύπελλο να αλλάξει την μοίρα της ΑΕΚ;

«Είπα και πριν ότι εύχομαι να εαυαισθητοποιηθούν μετά από αυτό όσοι ίσως θα μπορούσαν να βοηθήσουν περισσότερο αλλά κι όλος ο κόσμος της ομάδας. Από εκεί και πέρα είναι μία συγκυρία που πρέπει η ΑΕΚ να την εκμεταλλευτεί. Δεν πρέπει να μείνουμε εδώ. Εδώ και τρία χρόνια μέναμε συνήθως εκτός στόχων και μάλιστα νωρίς. Και φέτος είχαμε αστάθεια, αλλά πήραμε νίκες σε σημαντικά παιχνίδια και καταφέραμε τελικά να πετύχουμε αυτό που έλειπε εδώ κι εννέα χρόνια. Την κατάκτηση ενός τίτλου. Είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να γίνει προσπάθεια να πατήσουμε σε αυτό και να είναι πολύ καλύτερη η συνέχεια σε όλα τα επίπεδα».

Προσωπικά που αφιερώνεις το Κύπελλο;

«Δεν χωράει αμφιβολία: στον κόσμο μας. Τόσα χρόνια κοντά στην ομάδα, χωρίς να πανηγυρίσουν έναν τίτλο, ήταν ότι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε τώρα, για να τους οπαδούς μας και έπρεπε να το καταφέρουμε με κάθε τρόπο. Πιστεύω ότι κυρίως αυτό το Κύπελλο δίνει στον κόσμο το όραμα, γιατί αυτό χάθηκε σταδιακά τα τελευταία χρόνια».

Υπάρχουν και τα πλέι οφ. Σε ανησυχεί το ενδεχόμενο να... μείνει η ομάδα σε αυτόν τον τίτλο;

«Όχι, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Το Κύπελλο είναι Κύπελλο και το πρωτάθλημα είναι πρωτάθλημα. Μας ενδιαφέρουν πάρα πολύ τα πλέι οφ και ίσα ίσα που το Κύπελλο, μπορεί να μας βοηθήσει να μπούμε πιο θετικά. Είναι ξεκάθαρο ότι θέλουμε την πρώτη θέση και τη συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Με αυτό τον τρόπο πραγματικά θα κλείσει επιτυχημένα η χρονιά. Κανείς στην ομάδα δεν πιστεύει ότι με τον τελικό και το Κύπελλο, τελειώνει η σεζόν».

Νίκος Λυμπερόπουλος...

«Δεν είναι μόνο συμπαίκτης, είναι και φίλος μου. Είναι υπέροχος άνθρωπος. Εύχομαι αυτός ο τίτλος να τον κάνει ακόμη πιο ευτυχισμένο. Ο Νίκος είναι πρωταγωνιστής και κάθε τέτοιος ποδοσφαιριστής θέλει με όλη του την ψυχή να υψώσει με τα χέρια του στον αέρα ένα τρόπαιο. Του εύχομαι ότι καλύτερο για συνέχεια και θέλω φυσικά να είναι κοινή η συνέχεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου