Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ!


Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό απο την 'Ισπανία και συγκεκριμένα στον Cadena Ser,παρακολουθήστε αναλυτικά δήλωσε:«Δεν ήταν εύκολη η κατάσταση όταν αποφάσισα να έρθω. Ηταν ένα στοίχημα με ρίσκο. Η διοίκηση έκανε μεγάλη προσπάθεια οικονομικά. Ημασταν 14οι, ανατρέψαμε κάπως την κατάσταση, αλλά έχουμε χάσει παιχνίδια που δεν έπρεπε. Προσπαθούμε να βάλουμε τα θεμέλια για να δούμε την ομάδα όπως θέλουμε του χρόνου, ώστε η ΑΕΚ να είναι ανταγωνιστική. Είμαστε τρίτοι, θέλουμε να φτάσουμε ψηλότερα, αλλά ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν καλύτερες ομάδες από εμάς και σε ρόστερ και σε προϋπολογισμό».
Επείτα ανέφερε:«Οικονομικά η ομάδα δεν διέρχεται καλή περίοδο, υπάρχουν πιο δυνατές ομάδες από αυτή την άποψη. Ο Ολυμπιακός, π.χ., τον οποίο νικήσαμε έκανε 13 μεταγραφές το καλοκαίρι και πήρε παίκτες όπως ο Ριέρα, ο Ιμπαγάσα, ο Ουρτάδο. Και ο Παναθηναϊκός το ίδιο. Εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε τέτοιους παίκτες, αλλά έχω συνηθίσει από τη Σεβίλλη να δουλεύω με νεαρούς, παίκτες φιλόδοξους που ίσως τώρα να μην είναι γνωστοί, αλλά σύντομα μπορεί να είναι σημαντικοί. Μερικά παραδείγματα είναι οι Καπέλ, Περότι, Φάσιο, Χεσούς Νάβας, Ρέγες και Σέρχιο Ράμος. Παίκτες που, αν τους δουλέψεις σωστά στις ακαδημίες μπορούν να παίξουν στην πρώτη ομάδα. Είναι προφανές πως αν θέλουμε να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα, πρέπει να βελτιωθούμε πάρα πολύ. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, δεν είμαστε στο επίπεδο του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, μολονότι τους νικήσαμε>>
Μεταξύ αλλών αναφέρθηκε στις μετεγγραφές απο την Ισπανία και είπε:«Αν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον, θα ασχοληθούμε. Είναι προφανές ότι η ΑΕΚ δεν μπορεί να αγοράσει παίκτες. Πρέπει να ψάξουμε δανεικούς, παίκτες που λήγει το συμβόλαιό τους ή με χαμηλό κασέ. Αυτό είναι το δύσκολο της δουλειάς μας. Από τις ομάδες που είναι από τη μέση της βαθμολογίας και πάνω, η ΑΕΚ έχει τους περισσότερους Ελληνες, έχει βετεράνους, έχει νεαρούς.Προσπαθούμε να φτιάξουμε ανταγωνιστικό ρόστερ και αν μπορούμε να φέρουμε Ισπανούς παίκτες για να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί, θα τους φέρουμε. Το ισπανικό ποδόσφαιρο είναι στη μόδα λόγω της εθνικής. Οπότε, μπορεί να έρθουν κάποιοι Ισπανοί παίκτες, αν όμως έχουν την τιμή και την ποιότητα που θέλουμε». Μίλησε για την νική επι του Οσφπ:
«Ηταν μεγάλη νίκη, γιατί ιστορικά οι δύο ομάδες έχουν μεγάλη αντιπαλότητα. Οικονομικά ο Ολυμπιακός είναι στην Ελλάδα ό,τι η Ρεάλ στην Ισπανία. Οπότε ήταν μεγάλη η ικανοποίηση να νικήσουμε τον Ολυμπιακό του φίλου μου του Βαλβέρδε, ο οποίος είναι εκπληκτικός επαγγελματίας.
Εμένα με ικανοποιούν όλες οι νίκες, σαφώς όμως περισσότερο αν μιλάμε για τον μεγάλο αντίπαλο ή τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος. Στο τέλος μένουν οι τρεις βαθμοί. Το πρόβλημα είναι ότι χάσαμε από τον Πανιώνιο. Αυτό πρέπει να διορθώσουμε. Αν θέλουμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, πρέπει να νικάμε και τους μικρούς και τους μεγάλους, γιατί όλα τα ματς δίνουν τρεις βαθμούς».'Εκανε λόγο και στο αν μπορεί ο Τζεμπούρ να αγωνιστεί σε σύλλογο του εξωτερικού: «Υπάρχουν ποιοτικοί παίκτες που μπορούν να παίξουν στην Ισπανία, αλλά πρέπει να διακριθούν πολύ για να μπορέσουν να κάνουν το βήμα». Τέλος :«Ημουν καλά αμειβόμενος στη Σεβίλλη και βελτιώθηκα στην Ελλάδα. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι μου έχουν δώσει τη δυνατότητα να φτιάξω την ομάδα. Εχουμε ήδη πολλές δυσκολίες, είναι διαφορετικό το ισπανικό πρωτάθλημα. Είμαι περήφανος για την πρόκληση αυτή. Ηταν αδύνατο να πω "όχι" στην πρόταση της ΑΕΚ και για οικονομικούς και για αγωνιστικούς λόγους. Πήρα ρίσκο γιατί ήρθα σε μία ομάδα που του χρόνου θα έχει απαιτήσεις να πάρει το πρωτάθλημα, ενώ γνωρίζω πως δεν θα έχω στη διάθεσή μου μεγάλο προϋπολογισμό. Πιστεύω, όμως, στους νεαρούς παίκτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου