Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΣΠΑΝΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ!


Ο Μανόλο Χιμένεθ παραχώρησε συνέντευξη τύπου μετά τον αγώνα με την 'Αντερλέχτ :Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ πάλεψε. Στο δεύτερο όμως οι παίκτες κουράστηκαν; Τι συνέβη;

«Θεωρώ ότι το είπατε πολύ σωστά. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αρκετά καλοί και θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει ακόμη και 2-0. Όσο περνούν τα λεπτά, πρέπει να δούμε το ρόστερ της ομάδας και δυσκολευόμαστε να τελειώσουμε τα παιχνίδια με το μάξιμουμ της έντασης. Μας φαίνονται πολύ μεγάλα κάποια παιχνίδια. Φάνηκε στα τελευταία 30λεπτά. Φάνηκε ότι η Αντερλεχτ και από το σωματότυπο και από φυσική κατάσταση μας στρίμωξε στα σχοινιά. Στο τελευταίο μισάωρο ο Σάχα ήταν ο σωτήρας μας. Αν δούμε όλο το παιχνίδι είναι μοιρασμένο 45λεπτά για κάθε ομάδα. Μόνο η τύχη έσωσε την Άντερλεχτ στο πρώτο ημίχρονο. Και εμάς στο δεύτερο ο Σάχα».

Θεωρείτε ότι είναι τύχη οι χαμένες ευκαιρίες του πρώτου ημιχρόνου;

«Σίγουρα το να χάνουμε τέτοιες ευκαιρίες είναι σαν να συγχωρούμε τον αντίπαλο. Γίνονται λάθη όμως, όπως κάθε μέρα. Πρέπει να δούμε και τη θετική πλευρά από τα λάθη. Είναι αρνητικό να χάνουμε τέτοια γκολ. Το θετικό είναι ότι φτάσαμε εκεί να χάνουμε ευκαιρίες. Πρέπει να γίνουμε πιο επιθετικοί. Να γινόμαστε πιο πειστικοί στην επίθεση. Δεν ρίχνω φυσικά καμία ευθύνη στους παίκτες. Στα τελευταία 30λεπτά φάνηκε ότι είχαμε έλλειψη δυνάμεων. Έχουμε τονίσει ότι δεν είναι να... κλαιγόμαστε πάνω σε αυτό. Είναι να είμαστε ενωμένοι. Να τραβήξουμε όλοι μαζί κουπί να βρεθούν οι λύσεις. Πρώτα απ' όλα να επιστρέψουν οι τραυματίες. Αν είχαμε όλο το ρόστερ σήμερα, όλα τα παιδιά σήμερα στον πάγκο βγάζοντας τον Μάκο είναι από τη δεύτερη ομάδα, σίγουρα τα τελευταία λεπτά δεν θα είχαν αυτή την εξέλιξη. Αυτό που μου προκάλεσε εντύπωση και όλο το σεβασμό και θέλω να ζητήσω μία χάρη, είμαστε αυτοί που είμαστε πρέπει να στηρίξουμε τα νέα παιδιά. Δεν μου άρεσε που άκουσα σφυρίγματα για τον Φροξυλιά. Έκανε το πρώτο του παιχνίδι. Τώρα φτιάχνεται. Μπήκε στο γήπεδο αναγκαστικά γιατί κάποιος άλλος δεν μπορούσε. Ή θα κατανοήσουμε όλοι τα προβλήματα και να ενωθούμε ή όλα τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα».
Σήμερα είδαμε την ομάδα με δύο επιθετικούς. Μείνατε ικανοποιημένος;

«Σίγουρα είχαμε δύο επιθετικούς, αλλά δεν συμφωνώ ότι έτσι είμαστε επιθετικοί ή αμυντικοί. Δεν το καθορίζει αυτό. Με τον Άρη παίξαμε με έναν φορ, σκοράραμε 4 φορές θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει έξι. Το θέμα είναι να δημιουργούμε επιθετικό ποδόσφαιρο. Είτε με επιθετικούς είτε με παίκτες στο κέντρο που έρχονται από πίσω. Για μένα η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, η Μπαρτσελόνα παίζει με 4-3-3 και επιθετικός πολλές φορές είναι ο Μπόγιαν. Ένα παράδειγμα για να καταλάβουμε ότι δεν έχει σημασία το σύστημα αλλά τι προσφέρουν οι παίκτες σε αυτό. Είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου. κάναμε φάσεις. Σήμερα δυσκολεύτηκα πολύ να βγάλω την ενδεκάδα. Όπως συμβαίνει και στα προηγούμενα παιχνίδια. Έχω φιλοσοφία. Ένα τρόπο δουλειά. Ήρθα αργά στην ΑΕΚ. Κι αν δυσκολεύει αυτό το πράγμα λόγο τραυματισμών, μπορώ να σας πω ότι δεν ξέρω αν είμαι προπονητής ή να ψάχνω κάτι άλλο».
Ο Λεονάρντο τι έχει;

«Έχει ένα χτύπημα. Όπως και ο Λαγός. Αναγκαστικά έπρεπε να βγουν».

Για τη συνέχεια και την πρόκριση;

«Δεν έχουμε εγγυήσεις για το πότε θα γυρίσουν οι παίκτες. Το σίγουρο είναι ότι είμαστε ζωντανοί. Σήμερα χαριστήκαμε και στο τέλος γλιτώσαμε με ισοπαλία. Στα υπόλοιπα παιχνίδια εξαρτάται από μας. Τι απόδοση θα έχουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου